ads

Употреби и приложения на шпакловка за стени – цялостно проучване



Използване и приложение на шпакловка за стени

Независимо дали се местим в ново жилище или ремонтираме старото, всички искаме домът ни да изглежда зашеметяващо и безупречно. За да постигнем тази задача, трябва да вземем предвид някои неща, а едно от тях е изборът на правилната шпакловка. На пазара има много варианти, когато става въпрос за избор на шпакловка. Всичко, от което имате нужда, за да изберете точната шпакловка, сме го описали по-долу.

Какво представлява шпакловката за стени?

Това е вид замазка, която се нанася преди да се използва боя. Сместа представлява цимент, който се намира в прахообразна форма, и след добавянето на вода, се превръща в смес за нанасяне върху стените. Ползата за стените е, че добавя слой за водо- и топлоустойчивост, устойчивост на абразия и ги предпазва от нежелано лющене.

 


Видове шпакловка

Акрилна шпакловка

Акрилната шпакловка е подходяша за вътрешни стени. Гладката текстура и дълготрайните свойства на този тип шпакловка го правят добър вариант. Изключителното качество на акрилната шпакловка придава полиран и впечатляващ завършек на стените. Също така помага при запечатване на пукнатини в стената.

 Шпакловка за стени от бял цимент

Бялата шпакловка на полимерна основа и е един от най-популярните видове. Смес от полимери, бял цимент и минерали правят шпакловката идеална както за вътрешни, така и за външни стени . Този тип шпакловка е известна с това, че осигурява превъзходно, лъскаво и гладко покритие на стените.

 


Първо шпакловка или грунд?

Максимален брой марки препоръчват нанасяне на шпакловка само след изсъхване на първия слой грунд. Но има и марки, които предлагат да се избягва използването на грундове, преди да се използва техният продукт. Една от основните причини за нанасяне на шпакловка е запълването на вдлъбнатини и пукнатини по стените.

Плюсове и минуси от използването на шпакловка за стени

Плюсове от използването на шпакловка:

Шпакловката за стени е устойчива на вода, така че предотвратява натрупването на влага по стените.

Не се уврежда и предотвратява нежелано лющене на боята.

Минуси от използването на шпакловка за стени

След нанасяне на шпакловка е доста трудно да се изстърже.

Тъй като съхне бързо, пригответе шпакловката с помощта на механична бъркалка.

Шпакловка за стени: Приложение

Полагането на шпакловката трябва да се извърши от опитни майстори, които са част от авторитетна строителна фирма. може да се извърши върху външни или вътрешни стени. Съответно решете от какъв вид шпакловка за стени се нуждаят вашите стени. Винаги добавяйте вода бавно към сместа, като осигурите приготвянето на гладка паста. Използвайте механична бъркалка, за да смесите сместа. Използвайте шпакловъчната смес в рамките на 2-3 часа след приготвянето. Пригответе шпакловъчната смес в малки количества, за да предотвратите загубата на шпакловъчната смес.

 


Съвети за запомняне

 

Не забравяйте да носите очила и маска, докато отстранявате свободните частици от стената. Преди да нанесете шпакловка се уверете, че повърхността на стената е почистена от нежелани частици като прах, мръсотия, мазнини, плесени и др.

Използвайте шкурка или чиста кърпа, за да извършите тази стъпка. Използвайте шкурка, за да отстраните нежеланите частици от стените, боядисани с маслена боя. Използвайте отвертка, за да премахнете всички пукнатини и вдлъбнатини в стената. 

Нанасяйте шпакловката само върху предварително намокрена повърхност. Тази стъпка позволява на шпакловката да създаде силна връзка със стените. Използвайте стенна шпакловка върху измазана стена с помощта на инструменти като шпакла и твърда четка. 

След нанасяне на шпакловка изгладете сухата повърхност с шкурка. 

При наличието на редица марки шпакловка за стени може да е трудно да изберете правилната за вашия дом. Различните марки предлагат смеси, които са идеални за всякакви стени – вътрешни или външни. Помислете за количеството слънце и влага, на които е изложен домът ви, преди да направите избор. Винаги е най-добре да се консултирате със специалист.

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737