ads

Нови технологии и материали за покрива


Промяната в структурата на търсенето се влияе от редица фактори. Строителите бързат да преминат към нови технологии, тъй като покривът, направен от традиционен покривен материал, се нуждае от чести (всяка година или две) ремонти, а по време на експлоатацията покривът може значително да се "сгъсти" и да потъне, което значително увеличава натоварването на покрива в сравнение с проекта. Следователно новата конструкция почти изцяло премина към полимер-битумни материали. Наблюдава се увеличение на търсенето от големи промишлени предприятия от основните индустриални центрове (София, Пловдив, Варна, Перник и други)


Простото икономическо изчисление на разходите за експлоатация на покрив ни принуждава да преминем към полимер-битумни материали на потребителите. Всъщност, ако покривният материал на картонена основа, както видяха потребителите, не може да издържи без ремонт повече от две години и продължава пет години, тогава полимер-битумните материали трябва да бъдат ремонтирани поне след 5 години, а експлоатационният им живот, както декларират производителите, е от 10 до 30 години. Усилията на производителите от популяризирането на материала също дават плод: в момента материалът за покривни покрития не е нещо необичайно дори в провинциален град.


Те също се опитаха да подтикнат строителите и комуналните услуги към нови материали чрез административни ограничения за използването на покривни материали на картон. Антимонополният комитет обаче спря тези опити. Следователно на този етап пазарът бързо печели пазара на полимер-битумни материали. Тези материали са все още в начален етап от техния жизнен цикъл. В условия на недостатъчна ориентация на потребителите в гамата от материали, конкуренцията между производителите се свежда до борбата за клиента, предимно чрез ценови войни и отстъпки. Пазарната структура се формира не толкова от предпочитанията на потребителите, колкото от самите производители под асортимента, който произвеждат.

Хубаво е да се насочите към новите технологии, що се касае ремонт на прокрив.

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737