ads

Ремонт на покриви с ламарина

Ремонт на покриви с ламарина


Ако желаете да изградим покрив от ламарина, без значение, дали става въпрос за плевня, малка къщурка за инструментите Ви, или на старата Ви къща, то ние сме хората.
Кои сме ние? 
Бригада, която работи на територията на градовете София, Пловдив, Перник, Благоевград и други градове в страната и е специализирана в следните направления:
  •  Ремонт на покриви - и с керемиди, и с ламарина
  •  ВиК отстраняване на проблеми
  •  Пренареждане на керемиди
  •  Груб строеж
  •  Общи строителни работи
  •  Много други.

Ремонтът на ламаринен покрив се предхожда от оценка на неговото състояние. Като начало, покривът се инспектира отвътре, за да се оцени състоянието на гредите, струговете и таванските настилки. След това се пристъпва към проверка на външното покритие, по-специално на кръстовището на метални листове и други покривни елементи. Инспекцията ви позволява да определите кой ремонт на металния покрив трябва да бъде:

спешен случай. Предполага локален ремонт на следните зони:
най-повредените;
където има течове или са възможни в бъдеще.
Ремонтът на метални покриви, като правило, се извършва през зимата или есента, когато други опции за реставрационни работи не са възможни;

планиран ремонт на покрив от ламарина Той предполага планирано възстановяване на повредената част от металното покритие, ако площта му не надвишава 40% от целия покрив;
Демонтирайте стоманения покрив на големи площи и заменете стария материал с нов. Възможно е да се замени цялото покривно покритие, както и рафтерната система.

Технологията за ремонт на ламаринен покрив зависи от степента на повреда. Ако в обикновените ленти има твърде много фистули или дупки, тогава трябва да бъдат заменени цели листове с ламарина. Ако те са концентрирани само локално, тогава заменете само повредената зона, улавяйки цялата ширина на лентата.


За да отрежете дефектна област, първо трябва да отворите гребените.
След това и двата ръба се увиват под легнала сгъната става в посока на водния поток. Извадете повредената част на листа и го сменете. Металният пластир е прикрепен първо към краищата на обикновената лента, а след това с хребети. Под напречната връзка се използват елементите на щайгата. Местоположението на новите скоби е същото като старото. Всички фуги и фланци, разкрити по време на ремонтните дейности, трябва да бъдат изправени, намазани с мастика и запечатани.
Ремонтът на прилежащите места се свежда до пълна или частична подмяна на престилки, върху които се забелязват повреди. В някои случаи може да се наложи част от повредените летви от дърво да се заменят с нови, предварително обработени с антисептик.

Този тип ремонт на покрива се характеризира с пълна подмяна на покритието. Ремонтът се извършва в следната последователност:

Демонтира се  покрива. За да направите това, или развийте винтовете или изправете гънките;
дефект на отстранения материал. Това ще направи възможно в някои случаи повторно използване на добре запазени парчета, които предварително почистват и подрязват точките на закрепване.

Такива действия обаче не винаги са оправдани. Например, той не е подходящ за материали с полимерно покритие, тъй като цветът на старите и новите листове ще се различава значително.
демонтирайте покривната торта;
инспектирайте системата с релси и, ако е необходимо, поправете;
дървените конструктивни елементи се обработват със забавители на горенето и антисептици;
повторно сглобяване на покривната торта, като се вземат предвид вентилационните пролуки между слоевете;
поставете нов покрив и възстановете дренажната система:
за да завършат основния ремонт, монтират необходимите аксесоари - огради, снежни фиксатори и др.

Имайте предвид, че поддръжката на ламаринен покрив също е важна.
Металът се почиства от ръжда, след това повърхността се грундира. Боядисването се извършва в двоен слой емайл за метал. Зареденият по този начин защитен слой е доста устойчив на корозия. Висококачествената боядисване ще удължи живота на метален покрив с пет години.

Обърнете внимание, че този метод е частично подходящ и за справяне с течове. Проникнал в пукнатини и малки пукнатини, след изсушаване се превръща в пречка за водата.



За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737