ads

Какво да направите, ако плочките Ви в банята започнат да падат?

Понякога при некачествени материали, изтекъл срок, или неправилно залепване на плочките в банята има вероятност те да започнат да падат във времето. В тази статия ще разгледаме какви са възможните причини и как да се справите с този проблем.Не бива да се отчайвате, защото далеч не е един изход от ситуацията. Първото нещо, което ви идва на ум, е да залепите обратно старите плочки. За да направите това, трябва да изчистите пространството, където е била залепена старата плочка и да се опитате да я залепите отново по правилен начин на същото място, като се стараете да нивелирате наклона с другите плочки за да е равно.

Първи стъпки при лепене на паднали плочки в банята

Преди да започенете отново да лепите плочките на стената, не забравяйте да почистите както старата плочка, така и стената или пода от разтвора.

Този метод е приемлив само ако плочката остава непокътната, в противен случай е най -добре да я замените с нова плочка за баня. Със сигурност след ремонта все още имате няколко плочки от една и съща партида. Ако не, опитайте да намерите същите плочки в магазина от който сте ги купили.

Ако това не е възможно, тогава можете да изберете плочка с различен цвят. Или нещо по различно като декор, който да Ви напомня с добри намерения за неприятната случка с отлепената плочка. Това би изглеждало доста оригинално и интересно както за вас, така и за вашите гости, тъй като банята Ви ще се различава от класическият стил.

Ако тази опция не е за вас и старата плочка не е сериозно повредена, опитайте се да я залепите. Това трябва да се направи по такъв начин, че плочката да се залепи по правилният начин, без да надига от старото лепило, разстоянието между другите плочки да се запази и фугата, която остава между тях да бъде с еднакъв размер от всички страни.

Екипа ни от майстори за плочки е с дългогодишен опит и препоръчва дори да става въпрос за 1-2 или няколко плочки във вашата баня, да се извика професионалист и майстор за лепене на плочки, да свърши работата.

Защо да извикаме майстор за плочки за банята?

Всяка професия си има тънкости, специфични машинки, оборудване, което се използва в работата всеки ден. По-добре е да извикате един майстор, който да оправи нещата, отколкото Вие да се опитвате сами да фиксирате и залепите на ново плочките на банята.

Но все пак ако не можете да намерите майстор в момента, а искате да използвате банята и е наложително това да се случи почти веднага, тогава ще трябва да се примирите с факта, че няма да стане перфектно и сами ще трябва да си я залепите.

Ако плочката не е повредена, тя може да бъде залепена отново. За да предотвратите допълнително отстраняване на основата на банята, опитайте се да определите възможната причина за отлепването на плочките. По принцип това не е трудно да се направи. Кухините се забелязват веднага, а тяхното присъствие под останалите плочки може да се провери чрез потупване - чрез звука който издават, ако бие на кухо значи нещо не е наред, твърде малко лепило за плочки.

Нередностите също са доста забележими. Ако плочките лесно се отлепват и падат, то разтвора не е достатъчен или не е залепена както трябва.

Не забравяйте да проверите съседните елементи, те могат да изостанат при отстраняване на повредената плочка или по същата причина, поради която тя се отделя. Ако откриете голяма площ на дефект, може да се наложи да преработите напълно банята и предварително да изравните основата. И да търсите отговорност майсторите които са Ви налепили плочките в банята.

 

 

 

 

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737