ads

Как се отпушват канали през зимата?

Когато се появи теч, или даден канал се запуши, тогава става наистина неприятно. 

 

Каналите са изключително сложни, за отстраняване на повреди по тях, както и са трудни за почистване и отпушване. Зимата, сложността се увеличава. 

Причините са лесни за разбиране, като някои от тях са:

- Зимата трудно се размразява замръзнала земя, т.е. самото разкопаване става далеч по-сложно.

- През студените месеци не е удобно за работниците, занимаващи се с почистване на канали.

- Температурата може да доведе до допълнително усложение, особено, ако тя е много под нулата.


Днес, за  ефективно отпушване на канали се ползват високопроходими и модерни превозни средства, оборудвани с най-важните техника и апаратура, готови да помогнат за справянето на проблема .

Диагностицирането на проблем също е важна част, като самото диагностициране се извършва с термокамери, както и със специално предназначено за тази дейност оборудване.

Когато се диагностицира дадения проблем,  се определя и начина за справяне с него. Зимните ремонти на канали не са приятни нито за ВиК специалистите, нито за собствениците на работните обекти. Заледена вода в тръбите, замръзнали капаци на шахти и много други проблеми затрудняват работата. В такава ситуация много полезни са методите за ремонт на спукани тръби чрез вкарване на нова тръба в старата. Тази техника освен че санира надеждно старите тръби, създава и нова, чиста и гладка среда, в която да се движи водата. Тази методика удължава живота на старите тръби и канали, като им позволява да работят безаварийно години наред.

Замръзналата почва през студените месеци на годината затруднява сериозно изкопните дейности, но повечето големи компании разполагат с апаратура, която много помага .

Машинното отпушване на канали прави така, че да се спестят време и средства, докато копаенето на ръка може да отнеме и седмици, в зависимост от изкопната дейност.

В сучай на  наводнение, когато температурите са под нулата,  водата скоро ще превърне околната инфраструктура в ледена пързалка. Затова навременното саниране на стари канали и тръби, които аварират често е добре да се прави навреме, за да не възникват проблеми при неподходящи атмосферни условия.

Нашият екип съветва клиентите да правят диагностика на каналите  не през зимата, а по време на лятото, когато далеч по-лесно може да се предотврати проблем, при това на време, преди да предизвика по-големи последици, но всичко зависи от Вас.

В България съществуват много фирми за отпушване на канали, но малко са тези, които разполагат с добре подготвен персонал и с оборудване, чрез които да облекчат работната среда и дейност.

Канал БГ е една от фирмите, която предлага качествени услуги на добри цени! Възползвайте се.


За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737