ads

Врати с контрол на достъп - бъдещето е тук и в България

 


Днес, в България се предлагат врати, които се отличават, освен със здравина и външен вид, и с функционалност.

Съвременните врати предлагат и контрол на достъп, което автоматично означава, че системите за сигурност се повишават до нови нива, до тези, които сме виждали във филмите.

Чрез сензорен бутон за контрол на достъп можете да отключите вратата, без да се налага да губите време, търсейки тежките и дрънкащи ключове. Достатъчно е само да замахнете и да посочите с пръст, и сензор ще разпознае вашият отпечатък.

Ето и някои характеристики  на подобни бутони за контрол на достъп, които се използват в модерните технологични врати днес:

Специален сензор излъчва периодичен сигнал, който е инфрачервен и чака да го приеме обратно до обект, който в случая е ръка, когаот се доближи до него.

Сензорът най-често реагира на разстояние от 1 до 10 сантиметра, но може да се активира и при 15 и 20 см, в зависимост от случая.

Естествено, има и друг тип врати с конторл на достъп, които могат да се отворят и с един бутон от приложение в смартфонът Ви, но за тях ще говорим в друга стятия.

Днес сме решили да Ви запознаем с бутоните за контрол на достъп, които се монтират в модерните врати.

Важно е да уточним, че бутоните с инфрачервена светлина не се докосват, достатъчно е само да се доближат.

Използват се за отключване на врати с електронни брави или електронен контрол на достъп.


Липсата на допир го прави изключително хигиеничен и е подходящ за места където се използва от много хора, например в обществени сгради. 

Често бутонът за контрол на врата е с малки размери, което  позволява да се монтира на всяка врата или стена, както и може да замени съществуващи бутони. Сензорът BNT има светлина индикация, която свети постоянно и при ниска осветеност помага за ориентация на потребителите къде се намира сензора за отключване.

Светлината индикация изгасва когато сензора сработи (засече обект), което е добра информация за потребителите за работоспособността му.

Вратите с подобна технология не са изключително скъпи, но е важно да си поискате оферта от производител, или пък от търговец.

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737