ads

Ремонт на жилище след покупка и цените

 


При сдобиването с апартамент или къща, ремонтът, цялостен или частичен, е неизбежен. Какво ще трябва да се ремонтира и колко ще струва? За да помогнем на настоящите и бъдещите собственици на жилища да се справят с планирането на ремонта, ще отговорим по-долу на най-често срещаните въпроси по случая, както и какви са потенциалните разходи за ремонт на жилище след покупка.

Проверете дали е необходимо да получите разрешения за ремонта. В зависимост от местоположението на жилището Ви и характера на ремонта, може да има различни изисквания за разрешения. За да избегнете бъдещи проблеми, е важно да се уверите, че имате всички необходими разрешения преди да започнете работата.

Изборът на правилните материали е много важен за успешния ремонт. Изберете качествени материали, които да поддържат стила и функционалността на жилището Ви.

Ако имате нужда от специализирани услуги за ремонта, трябва да изберете подизпълнители, които са квалифицирани и имат опит в съответната област. Изберете подизпълнители с добра репутация и проверете техните референции. Задължително е да сключите договор с тях, като е хубаво да се спомене срока и възнаграждението.

Планирайте времето, необходимо за завършване на ремонта. Необходимо е да се уверите, че сте дали достатъчно време на всеки етап от работата и да се предвидят допълнителни дни за непредвидени обстоятелства.

Цената на ремонт на жилище

Цената на ремонта на жилище може да варира значително зависимост от множество фактори, като мащаба на проекта, избрания тип и качество на материалите, работата на подизпълнителите, местоположението на жилището и други.

Един основен ремонт варира между 10 и 30 хил. евро в зависимост дали ще има преустройство на жилището и какви ще са материалите.

В зависимост от големината на жилището и цените на материалите, можете да похарчите и повече от 150 евро на квадрат за ремонт. Това е средната стойност при текущите цени.

Бързият и евтин ремонт не е добро решение в дългосрочен план. Колкото и да Ви притесняват високите цени на труд и материали, ремонтът на жилище е нещо, което се прави рядко - веднъж на 10 и дори повече години - което означава, че това е добра инвестиция. Качеството тук е от значение, защото по-голямата издръжливост на материалите се отплаща във времето и на практика излиза по-евтино.

Ремонт на кухня

За ремонта на кухнята средната цифра е около 250 евро на кв. м. или общо около 5 000 евро. Цената на ремонта на кухнята може да погълне до 15 хил. евро за шкафове, проект, подови настилки и електроуреди.

Ремонт на дневната и спалнята

Ако търсите изтънченост и дизайн и мебелите Ви са по поръчка, можете да достигнете бюджети от 3-5 хил. евро, но обикновено отиват около 1 000 евро.

Ремонт на баня

Ремонтът на банята може да варира средно от 3-5 хил. евро в зависимост от проекта и материалите.

Ремонт на коридор

Последното, за което може би се сещате, е именно ремонта на коридора, но той също е важен. Като тук цената отново може да варира от 1-3хил. евро.

Определянето на точна цена е трудно, разумно е да предвидите да изхарчите малко повече от очакваното. Най-добре е да получите оферти от няколко различни подизпълнители и да сравните разходите, за да получите най-добрата възможна цена за ремонта на Вашето жилище.

Ако решите само да подготвите имота за продажба (сделка с цел флип на имота), то можете да направите само ремонт за вдигане на цената на имота - можете да гледате това кратко видео, част от YouTube канала за имоти на Реалистимо.

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737