ads

Касетъчни климатици – какво трябва да знаете

 

Касетъчните климатици набират популярност през последните години благодарение на своя елегантен дизайн и ефективни възможности за охлаждане. Тези климатици се монтират на таван и са идеални за големи стаи, офиси и заведения. В настоящата статия ще обсъдим всичко, което трябва да знаете за касетъчните климатици.

Какво е касетъчен климатик? 

Касетъчният климатик е вид климатична система, която се монтира на тавана. Наричат се касетъчни, защото обикновено имат формата на касетка. Понякога се наричат и таванни климатици.

Касетъчните климатици са предназначени да осигурят охлаждане на големи помещения и открити пространства. Те са популярен избор за търговски пространства като офиси, ресторанти и хотели, но могат да се използват и в домове с големи отворени жилищни площи.

Как работи касетъчен климатик?

Касетъчните климатици работят като изсмукват топъл въздух от помещението и го прекарват през охлаждаща намотка. След това охладеният въздух се издухва обратно в стаята през четири или повече вентилационни отвора, разположени на дъното на касетата. Тези отвори могат да се регулират, за да насочват въздушния поток там, където е необходимо.

Касетъчните климатици разполагат и с дренажна система, която отвежда конденза, който се образува в процеса на охлаждане. Тази дренажна система е свързана с тръба, която минава през тавана и надолу към външната страна на сградата.

Предимства на касетъчните климатици</H2>

Използването на касетъчни климатици има няколко предимства:

Елегантен дизайн

Касетъчните климатици имат елегантен дизайн, който ги прави популярен избор за модерни пространства.

Ефективно охлаждане

Касетъчните климатици са проектирани да осигурят ефективно охлаждане на големи стаи и открити пространства.

Лесен монтаж

Касетъчните климатици са лесни за монтаж и могат да се монтират на тавана, без да заемат ценно пространство на стената.

Регулируеми вентилационни отвори

Вентилационните отвори на касетъчните климатици могат да се регулират, за да насочват въздушния поток там, където е необходимо, което ги прави универсална опция.

Тиха работа

Касетъчните климатици са проектирани да работят тихо, което ги прави добър избор за помещения, където нивата на шум трябва да се поддържат ниски.

Поддръжка на Касетъчни климатици

Както всички климатици, касетъчните климатици изискват редовна поддръжка, за да се гарантира, че ще продължат да работят ефективно. Това включва почистване на филтрите, проверка на дренажната система и гарантиране, че модулът е чист от отломки.

Препоръчително е касетъчните климатици да се обслужват поне веднъж годишно от квалифициран техник. Това ще помогне да се идентифицират всички потенциални проблеми, преди да станат по-сериозни и скъпи за отстраняване.

Финални думи

Касетъчните климатици са популярен избор за търговски площи и домове с големи отворени жилищни площи. Те са проектирани да осигурят ефективно охлаждане и имат елегантен дизайн, който ги прави чудесно допълнение към модерните пространства.

Ако обмисляте инсталиране на касетъчен климатик, не забравяйте да изберете реномирана марка и да го инсталирате от квалифициран техник. Редовната поддръжка също ще помогне да се гарантира, че ще продължи да работи ефективно за години напред.


 

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737