ads

Избор на чугунен тиган – защо?

 


Избор на чугунен тиган – защо?

Чугунените тигани имат редица предимства и някои недостатъци, разбира се. Общо взето, те са инструмент, който се използва за специфични кулинарни цели, в това число, обгаряне на пържоли, запържване на пиле до хрупкава коричка и други подобни пържени изделия. Защо, обаче, се произвеждат тиганите от чугун? Кои техни характеристики ги правят подходящ избор за ресторантьорската промишленост?

 

На първо място, тяхната издръжливост. Не е рядкост да срещнете чугунени тигани, чиято възраст надвишава дори вашата. Това е факт, поради отличната способност на чугуна да издържа дълго, при това без особени промени (ако е бил обработен, за да не пада покритието, както се прави с редица професионални тигани). При това чугунът, макар да не нагрява перфектно равномерно, има висок топлинен капацитет. Това означава, че след като се нагрее, той задържа топлината значително дълго време. Факт е също, че когато се готви в чугунен тиган, то готвите не просто храната, която е най-близо до повърхността на тигана в контакт с котлона, а и голяма част от храната над нея. По този начин чугунените тигани позволяват приготвяне на по-големи количества ястия, без за това да е необходимо разделяне на приготвените за пържене храни на няколко части.

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737