ads

Какво да правите, ако тоалетната се запуши



Какво да правите, ако тоалетната се запуши

Запушването на тоалетната е проблем, който може да се случи във всеки дом. Честотата на случващите се запушвания зависи от няколко фактора, като например броя на хората, използващи тоалетната, качеството на канализационната система или неправилното изхвърляне на отпадъци.

Съветите за отпушване на тоалетната могат да помогнат, за да се справите бързо с проблема и да се избегнат по-големи проблеми като изтичания или наводнения. Затова е важно да знаем как да се справим с този проблем, за да можем да го решим бързо и ефективно.

 

Причини за запушване на тоалетната

Една от най-честите причини за запушване на тоалетната е натрупването на косми в каналите. Други причини могат да бъдат неправилното хвърляне на санитарни и хигиенни материали, химикали или други неподходящи предмети в тоалетната.

Всички отпадъци биха могли да се задържат в канализационните тръби и да предизвикат запушване.

Освен това, старите канализационни тръби или тръбите, които не са проектирани правилно, могат също да допринесат за запушване на тоалетната.

Познаването на честите причини за запушване на тоалетна чиния може да помогне да се предотврати този проблем или да се реши бързо и ефективно.

 

Как да разберем, че тоалетната се е запушила

Добре е да разпознавате първите сигнали, които говорят за запушена тоалетна, за да може да вземете навреме мерки. Има няколко начина да разберете това:

·         Вода не се оттича - ако водата в тоалетната не се оттича или  се оттича много бавно, то това може да е знак, че има блокада.

·         Вода се издига - ако вода се издига, когато опитате да изплакнете тоалетната, е друг сигнал за запушване.

·         Звук при оттичане на водата - ако има звук, като пукане или бучене, при оттичане на водата, проверете за запушване.

·         Поява на водни петна -  появата на водни петна около тоалетната може да бъде резултат от преливане на вода поради наличието на блокада.

Ако забележите някой от тези знаци, тоалетната може да се е запушила и трябва да предприемете действия, за да отстраните проблема.

 

Какво да направим, ако забележим, че тоалетната е запушена

Ако забележите, че тоалетната е запушена, е важно да предприемете следните стъпки:

1. Не опитвайте да изплакнете тоалетната повече от веднъж, защото това може да причини преливане на вода и да увеличи блокадата.

2. Проверете дали другите канализации в дома работят нормално. Ако другите канализации в дома също не работят, то проблемът може да е с канализационната система.

3. Ако имате тоалетна помпа, можете да я използвате, за да опитате да отпушите тоалетната. Следвайте инструкциите за употреба.

4. Можете да използвате домашни средства, като сода бикарбонат и оцет, за да опитате да отпушите тоалетната. Сместа от двете съставки може да помогне да се разтворят материалите, които са предизвикали запушването.

Ако не можете да отпушите тоалетната сами, обърнете се към професионална услуга за отпушване на канали, с която ще разреши проблема бързо и ефективно.

След като отпушите тоалетната, можете да използвате периодично препарат за отпушване на тоалетна, за да предотвратите бъдещи блокади.

Важно е да бъдете внимателни и да не използвате твърди предмети, като метални щипки или жица, за да отпушите тоалетната сами, защото те могат да повредят канализационната система.

 

 

 

 

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737