ads

Предимства и недостатъци на металните керемиди



Предимства и недостатъци на металните керемиди
През последните години все повече хора се убеждават в големите предимства, които металните керемиди предлагат. Нуждата от надеждни, енергийно-ефективни и леки материали, които да изграждат покривната система на сградите, наложи все по-голямото разпространение на метала като материал за направата им.
Огромно предимство на металните керемиди, което е недостижимо за който и друг материал е тяхната несравнима издръжливост.При правилна инсталация те могат безпроблемно да служат, докато самата постройка е в употреба. Напълно изолират от вода, не се влияят от силен вятър, и лесно издържат на сняг, плесен, гниене и корозия.Металните керемиди не горят и това е съществено предимство с оглед безопасността при пожар. При повечето случаи закупуването им е придружено от дългосрочна гаранция, защото самият материал е годен и издръжлив около 50 години.

Металните керемиди се отличават със своята лекота и лесен монтаж .Фактът, че са леки допринася за стабилността на сгради с по-малка товароносимост, дори е възможно поставянето им върху стара покривна настилка, което намаля разходите и увеличава стабилността. Лесното поставяне на металните покривни керемиди ги прави предпочитан вариант, както при нови покриви, така и при реконструкции на стари покриви .Самият процес, изпълнен от опитна бригада, става за няколко дни.Монтаж изпълнен от опитна фирма може да стане за не повече от 2 дни.
Високата енергийна ефективност на металните керемиди допринася за по-лесно въстановяване на инвестицията свързана със закупуването им .Свойството им да не абсорбират топлината ги прави идеален изолатор през топлите месеци, спестявайки на домакинствата до 30%  от електроенергията необходима за охлаждане.
Трудно могат да бъдат намерени недостатъци при избирането на метални покривни системи.Едно от нещата с които е небходимо да се съобразим е цената .Тя може да бъде по-висока от тази на други материали, ако изберете висококачествени керемиди , които предлагат надеждност, дългосрочен период на експлоатация, ветрово покритие и естетически вид, недостижим за други материали.Дизайнът на металните керемиди не им позволява да кънтят като ламарина, също така обикновенна изолация на тавана безпроблемно ще спре по-голямата част от шума .Ако чувате дъжда със сегашния си покрив, ще го чуете и с металните керемиди, но може да е леко по-силен.
Металните покривни системи  подобравят качеството на сградите в които са използвани .Изборът на всеки трябва да е съобразен с плановете му отностно дългосрочния план за използване на съответното жилище.
Източник: Топ Майстор ком

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737