ads

Ценни съвети за избор на добър майстор за ремонт на апартамент



За много хора изборът на майстор за ремонт на апартамент понякога е непосилен и невъзможен. Добре е, ако сред вашите познати има някой, който да ви посъветва за добър, доверен и надежден специалист. В този случай можете да предположите, че имате голям късмет. Ако нямате такива познати, ще трябва сами да потърсите майстор. Но как да не направим грешка при избора и да не станете жертва на измамници и мошеници? Нека разгледаме основните критерии при избора на майстор за обновяване на апартамента.
Възможността за демонстрация на предишна работа
Добрия майстор винаги има какво да ви покаже. Това може да бъде текущият обект или вече завършен. Добър показател е наличието на работа, завършена преди няколко години или повече. Това показва добра репутация за майстора и неговата съвестност като изпълнител.
Професионален инструмент
Наличието на професионален инструмент е предпоставка за добър майстор. Съгласете се, невъзможно е да се направи качествен ремонт само с отвертка и чук. Професионалистът трябва да разполага с подходящо оборудване: перфоратор, отвертка, машина за плочки, ел трион или резачки, както и огромно количество ръчни инструменти.
Съответни квалификации
Този майстор трябва да има подкрепящи документи за своята квалификация. Ако майстора се занимава с електрическа инсталация, той трябва да има съответното образование и наличието на подходящ клирънс. Допълнително предимство ще бъде наличието на потвърждаващ сертификат от производителите на строителни материали. В момента много производители провеждат специални семинари за обучението на работа с техните продукти. В края на такива семинари всеки участник получава специален сертификат, който може да покаже на потенциален клиент като потвърждение за своята квалификация.
Добре координиран екип
Ако изберете един специалист за определени видове работа, можете да пропуснете този елемент. Ако имате нужда от цялостна работа в няколко области на ремонтни и довършителни работи, тогава трябва да обърнете внимание на екипа на бригадира, предлагащ видовете услуги. Те също трябва да разбират проблемите с ремонта и поне да имат приятен външен вид.
Добре изглеждащ майстор
Да, външността е един от критериите за избор на майстор. Нищо чудно да казват, че хората са посрещани по дрехите и изпращани по ум. Както човек се отнася към себе си, така той най-вероятно ще се свърже с работата си. Да и е малко вероятно да ви е удобно да работите с човек, който има ясни признаци на скорошно пиене, нали?
Наличие на договорни задължения
Един отговорен и самоуверен майстор не се страхува да подпише споразумение с вас, в което ще бъдат посочени условията за сътрудничество, процедурата за плащане и сроковете за изпълнение на работата. В някои случаи самите майстори настояват за подписване на договора. Можете да бъдете сигурни, че те, като вас, искат да бъдат застраховани и да бъдат сигурни в навременното плащане за извършената работа, при условие че услугите са предоставени правилно.
Гаранция
Добрият майстор винаги дава гаранция за работата си, защото е уверен в своя професионализъм. Гаранционните срокове могат да варират. Интересувайте се от това как работи гаранцията и докъде се простира и в какво се състои. Попитайте и за отговорността в случай на нарушаване на гаранционните задължения на изпълнителя.
Надявам се тези съвети да ви помогнат да не направите грешка при избора на добър майстор, а ремонтът ще бъде интересно приключение за вас, което искате да повторите. Добри майстори и успешен ремонт!
Важно уточнение! 
Ако търсите майстор, било то за домашен ремонт, за довършителни строителни услуги, или за ремонт на покрив, то позвънете на телефон 0 89 947 57 37

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737