ads

Покрив от метал, защо пък не?


Първокласните стоманени покриви защитават сгради за повече от 50 години. Нещо, което е сериозно, като се има предвид, че традиционните покриви, поне на 10 години, трябва да се преправят, или поне да се локализира евентуален проблем.
Основен елемент във външния вид на една къща/сграда е покривът. Говорейки за това, няма как да не споменем, че голям брой хора започват да залагат на новаторския стил на металния покрив. Той има няколко разновидности, като всеки един метален покрив включва в състава си няколко метала, които имат свои особености.

Например – стоманеният покрив


 Той е най-широкоразпространен, това е разбираемо предвид факта, че стоманата е един от най-използваните метали в световен план и се характеризира с гъвкавост и сила. При нея положителното е, че намирането не представлява трудност, а също така е на достъпна цена. Основна е в състава на всякакви конструкции, а за покриви най-често се използва поцинкова стомана.

Друг вид метален покрив е ламариненият


Той е съставен от наслоени листове ламарина, които за съжаление бързо хващат ръжда. За да се предотврати това или да се удължи във времето, на определен период е добре да се минава със защитна боя,а друг вариант е грунд.

Дали може да се съчетае стил и здравина?


 Отговорът е – твърдо да. Тази колаборация намира изява в медните покриви. Те придават аристократичен вид на дома ви, говорят за изисканост и стил, а от друга страна са дълготрайни и не изискват грижи, като боядисване. С времето този тип покриви менят цвета си, като започват да добиват зеленикав вид, но в никакъв случай това не е грозно, а напротив. Най-често можете да го видите на къщи в скъпи квартали и луксозни вили, поради високата му цена, която не всеки може да си позволи. Неговата специфичност се изявява и в това, че металът е труден за работа и изисква повече време. Затова доста хора прибягват до варианта на медните керемиди, които се поставят върху алуминиеви или стоманени покриви, което от своя страна е доста по-практичен и евтин вариант.
Източник: PrPuzel.com

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737