ads

Обзавеждане на малка кухня, полезни съвети


Много хора живеят в малки апартаменти, в които кухните също са малки. Някои домакини са се приспособили към натъпканата кухня и не й обръщат внимание, докато други са толкова неудобни, че постоянно се дразнят. Което със сигурност влияе както върху качеството на приготвените ястия, така и на атмосферата в семейството.

Въпреки това, дори в малка кухня можете да организирате добро пространство, ако вземете предвид някои фактори:

материалите, които са планирани за повърхностно довършване на стени, тавани, подове, както и мебели, трябва да са устойчиви на промени в температурата и влажността;
повърхността на пода, в допълнение към горното съпротивление, трябва да има достатъчна устойчивост на остри инструменти и прибори;
колкото е възможно по-близо да инсталирате газова печка до тръбата за подаване на газ, това допълнително ще спести място;
Разбира се, хладилникът трябва да заеме мястото си възможно най-далеч от източници на топлина;
всичко, свързано със съхранението на съдове и прибори за хранене, трябва да се постави до мивката;
желателно е да направите кухненски комплект по поръчка, който ще бъде оптимален по отношение на поставянето му в кухнята.
Кухненските мебели по поръчка елиминират пропуските по време на монтажа, както между отделни елементи от комплекта, така и между комплекта и стените. Това ще улесни спазването на честотата и хигиената в кухнята.
В малка кухня е необходимо да се използва всеки сантиметър пространство. Следователно, всеки ъглов и шарнирни рафтове, както и вградени чекмеджета, сгъваеми кухненски интериорни предмети ще бъдат подходящи.

В допълнение към оптимално подредените кухненски мебели, важна роля играе визуалното увеличаване на пространството.

Това може да се постигне, ако цветовете на стените и предните повърхности на кухненските мебели са светли и спокойни тонове. Повърхността на слушалката с лъскаво покритие също отразява както слънчевата светлина, така и изкуствената светлина.

Гланцови плочки или ламинат, светли тонове, засилват светлинния ефект. И накрая, инсталирайте точкови източници на светлина на няколко места, включително на рафтовете на кухненския комплект. Внимателно подхождайте към дизайна на малката си кухня и тя ще стане леко уютна и не тесна във вашия апартамент.
Ако още не сте избрали кухня за жилището си, то разгледайте тези предложения за малки пространства.

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737