ads

Да поговорим за процеса по ремонтиране на покриви


Всеки собственик на къща или вила, рано или късно се изправя пред необходимостта да възстанови частично или да направи цялостен ремонт на покрива.
Тази  част на сградата, както е известно, трябва да бъде здрава, изолирана, красива и надеждна. В края на краищата, тя не само предпазва нас и нашата къща от валежите, но и я предпазва от прекомерна загуба на топлина.
Покривът се състои от елементи: носеща конструкция (греди или ферми) и самият покрив, който може да се сключи от вълнообразни листове (плочи), стоманени покриви, керемиди, плочки и много други сходни.
Ремонт на покрив от керемиди 
Типична дефорамция – образуване на пукнатини в плочките, излизане на разтвора. Според експерти, това се дължи на деформацията на дървена рама под действието на вятъра и снега. Укрепване на покривната конструкция може да бъде постигнато чрез уплътняване на гредите с дъски 38 мм и широчина 15-18 см, които съединяват няколко (3-4) греди. Разрушения разтвор  се заменя с нов, състоящ се от две части пясък и една част вар с добавяне на ленени влакна. Разтвора се поставя между плочките от страна на тавана. Ако искате да разрежете керемидата, трябва да я накисните във вода за 24 часа, след което може да я режете с трион.
Ремонт или подмяна на улуци
Тази част от покрива трябва де  добре закрепениа, улуците трябва да са изчистени от замърсители и да имат наклон от 0,1-0,2%, което ще гарантира правилното дрениране на вода през тръбите. 
За целтта, казанчето се пълни с вода и се контролира правилното протичане на вода. Ако водата се бави, то тръбите трябва да бъдат коригирани с дървен чук.  Ако е необходимо, коригира се подкрепата на улука, така че да се премахнат задръстванията и да се осигури безпрепятствено движение на водата. Разделяне на водосточни тръби се дължи на тяхната водоизместимост надолу. За да избегнете това, тръбите трябва да бъдат запоени с метална лента под формата на триъгълни парчета стомана, която се държи за скобата в стената и държи тръбата в правилната позиция. Празнини в казанчето и тръбите се спояват, както и листа от стоманени покриви. За да се избегнат преовлажнени стени от пръски, при улука трябва да се провери дали края на тръбата е на не повече от 20 см от земята, а в края трябва да се направи бетонно казанче с ъгъл от сградата.
Безопасност по време на ремонтирането на покрив
Мерките, които трябва да се вземат, по време на ремонтните дейности са много и сериозни
Когато се работи на покрива, извършва се ремонт на покриви, трябва да се спазват стриктно правилата за безопасност. Използвайте голямо безопасно въже, здраво закрепено, например, за тръбата от комин, използвайте здрави и фиксирани към стените стълби или специални съоръжения, стълби върху самия покрив с напречни пластини. Трябва да се внимава с настоящи или остатъчни, стари електроинсталации.

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737