ads

Работете с качествени крепежни елементи за покривСпециалистите от Gstroi.com съветват: Работете с качествени крепежни елементи за покрив, тъй като некачествените могат да отхлабят дадени елементи и това да доведе до необходимост от преправяне на покривната конструкция.

За покрива трябва правилно да поръчате не само керемидите, капаците,  ламперията и изолацията, но и крепежните елементи за монтаж. Например, ако купувате винтове с неточен размер или разнообразие, можете или да смажете рамката или да развалите хидроизолацията на покрива. В колекцията разглеждаме видовете хардуер за различни видове рамки
Сред винтовете за покрив има опции за дърво и метал. Нека се спрем на всяка група по-подробно.
Самонарезните винтове за метал изискват шестоъгълна глава, специална шайба и накрайник под формата на бормашина, която може да пробие метален профил с дебелина от два или повече мм. Те могат да бъдат намерени в продажба в поцинкована или боядисана в нюанси на класическата палитра на покрива. Вторият тип крепежни елементи е покрит с боя по същия начин като покривни материали от ламарини (гофрирана дъска, метална плочка).
Крепежни елементи за дърво се различават от тези за метални конструкции, те са по-големи, като е необходимо е дървесните влакна да се забият между частите, без да се разпадат. Такива крепежни елементи също имат шестоъгълна глава, шайба и по-тясна глава, което е необходимо само за пробиване на профил и фиксиране в дърво.
Има правила, които не трябва да се пренебрегват при закупуване на подобни елементи:
Колкото по-дебел е металът, толкова по-широк трябва да бъде диаметърът на свредлото, по-специално, ако металът включва до 4 мм включително, вземете самонарезни винтове с индикатор 4,8 мм, ако е повече от четири мм, тогава d е 5,5 мм.
За да не огънете велпапето, здраво го притиснете към щайгата и здраво запечатайте зоната на свързване, придобийте лента за закопчаване EPDN с ластик и дебелина най-малко 2 мм. По този начин, удължете периода на използване на покрива с 10 години.
Когато избирате самонарезен винт, обърнете внимание на качеството на боядисването на капачките, тъй като некачественото покритие скоро може да се спука и да се отлепи.
Крепежните елементи, както сами можете да се увериет, също са важни, затова, ако поръчвате ремонт на покриви от фирма, гледайте тя да използва качествени такива.

Източник на статията: Djunev info

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737