ads

Причини за теч на покрива


Ремонт на покриви


Повечето млади семейства мечтаят за къща с градина. Да, уважаеми читатели, това е супер, но трябва да знаете, че тази къща трябва да се обгрижва.
Живеейки в къща или вила, често се налага да се сблъсквате с различни проблеми при поддържането на дома си. И ако покривът започне да тече, тогава това е истинско бедствие. Таваните и стените започват да се навлажняват, мебелите се влошават и се появява неприятна миризма на мухъл. Спешно е да се ремонтира покривът, докато повредите от влага не
доведат до по-осезаеми последствия. Възможно е да има няколко причини за течове от покрива. На първо място, трябва внимателно да инспектирате таванската стая и да определите местата на теча. Ако покривът е бил монтиран без ваше участие, тогава трябва да инспектирате всичко.
ПРИЧИНИ ЗА ТЕЧ НА ПОКРИВА
• Нискокачествен материал, използван за покрива.
• Нарушаване на технологията на покрива.
• Нарушаване на покрива под въздействието на елементите (градушка, силен вятър, падане на дърво и др.).
• Неизправност на водосточната система на покрива, запушването й с паднали листа.
МЕТОДИ ЗА ТЪРСЕНЕ НА ЩЕТИ НА ПОКРИВА
Точното определяне на причините за щетите определя методите и метода за ремонт. Течовете при дъжд показват отпушване по шевовете на покрива. През зимата, през периода на размразяване, най-вероятно са възникнали проблеми поради замръзване или запушване на водосточната система. Течове, които се появяват от време на време, но не са пряко свързани с природните явления, показват намокряне на изолацията на покрива. Често се появява теч при излизането на комина през покрива. За да намерите увреждането на покрива и да го поправите, ви трябват специалисти, осигуряващи цялостна поддръжка на сгради и конструкции.
РЕМОНТ НА ПОКРИВ ОТ РАЗЛИЧНИ МАТЕРИАЛИ
Ремонтът на покрив с керимиди се свежда до подмяната на спукани елементи и уплътнителни фуги. Покритието с метална плочка изисква лепенки от същия материал с уплътняващи съединения. Ако щетите са значителни, целият лист ще трябва да бъде заменен. Понякога е необходимо да се извърши отстраняване на неизправности и да се премине през ставите на листовете с уплътнители. Местата на повреда трябва да бъдат боядисани със специална антикорозионна боя. Процесът на ремонт на покриви от гъвкави (меки) керемиди е възможен с температурни параметри над + 5С. При по-ниски температури материалът може да се напука. Дефектният елемент се отстранява и на това място се монтира нов херпес, обработена от адхезивния състав. Ремонтът на листове от шисти и ондулин се свежда до уплътняване на чипове и дупки с циментова замазка с добавяне на водно стъкло или специални смеси. Ако пукнатините са значителни, тогава е по-добре да замените целия лист. Покритията с руло се ремонтират чрез наслагване на допълнителен слой покритие. Преди ремонта почистете и подсушете добре покритието. Различните решения за ремонт на покрив изискват материални разходи и физически усилия. Ремонтът на покрива трябва да се извърши за кратко време при сухо време с мерки за безопасност.

Източник: TopMaistor.com

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737