ads

Какъвто покривът, такава и къщата


Историята на строителството се простира от незапомнени времена на човешкото съществуване. От времето на петикантропите и австролапитеките е имало първите опити да се създаде покрив, който да защитава от природните условия и евентуално от  хищници. С течение на времето конструкцията се подобри както по отношение на безопасността, така и по отношение на естетиката.
Покривното покритие вече е малко по-различна тема, тъй като производството на вече пълноправен покрив започва около 50-те години на миналия век (вече се подразбира цялостно покритие на къщата). Но, вярно е, че тогава в строителството покривите са били ръчно изработени, следователно такава работа е била достъпна само за много заможни хора от онова време. С течение на времето започнаха да се появяват машини и по-трайни и надеждни материали за производството на покривни покрития.
Един от най-добрите и "похвални" материали за производството на покрив по време на изграждането на частна къща е стоманата. Този материал е получил най-високата оценка за здравина, както и издръжливост на всякакви климатични условия.
При избора на покрив е важно да се обърне внимание на такива аспекти като: хармоничното му съчетание с околната среда, лекотата на монтажа, издържането на температурни крайности, а също и голямо значение - това е лекотата на покривния материал. Покривното покритие е една от най-трудоемките работи и освен това не винаги има желание за укрепване на носещите конструкции и ребрата на къщите. Теглото на покрива със стоманено профилирано покритие често е един тон, а теглото на покрива на обикновена частна къща с керемидено покритие е около десет тона.
Според специалисти по производство и покритие на финландски, немски и английски покриви стоманеното покритие е най-добрият избор за покриване на вашия дом поради неговата практичност, надеждност, лекота и качество. Възможно е само да създадем всякакви форми и нюанси от стоманеното покритие сами, за да придадем този облик, който ще бъде хармонично комбиниран с околната среда.
Най-удобното в този материал е, че клиентът може да се справи самостоятелно с покрива без помощта на строителите (освен ако, разбира се, той има поне някои основни умения в строителството). Освен това, според експерти, други видове покривни покрития не се оправдават. Те струват много повече, но качеството им е много по-лошо.
Здравината на стоманения материал е безспорен аспект за покриви и устойчивост на различни, дори и най-неочакваните метеорологични условия. Също така стоманените покриви могат да се използват за монтаж върху старо покритие. Без да премахвате предишния покрив, можете да инсталирате стоманен капак отгоре и къщата ще бъде в прекрасно състояние. И освен това, когато материалът има лека и специфична тежест, по време на строителството, ще бъде достатъчно само да се коригира основата за инсталиране на покритието и няма да е необходимо укрепването на носещите конструкции и ребрата.
И накрая, за креативни хора или просто любители на нещо изключително, не както всички останали, са възможни покрития, в средата на които ще има басейни, зимни градини и т.н. Но за да създадете такива „шедьоври“, трябва да се обърнете само към професионалист, тъй като е почти невъзможно да изградите такова нещо със собствените си ръце.
За финал, смело можем да обобщим, че какъвто покривът, такава и къщата...
Покривът - основна съставка на всяка къща, заслужава да се отдели сериозно внимание и енергия.

За Gstroi Георги Игнатов

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737