ads

Съвременни технологии за покривни изолации

 

Термоизолация на покрив

Съвременни технологии за покривни изолации - Видове изолации за покрив

За никого не е тайна, че изолацията играе ключова роля при съвременното строителство, както на традиционни постройки, така и на покрива. Именно и поради тази причина сме изготвили за Вас тази статия.


 - каменна вата - при избор на каменна вата се осигурява дълготрайна експлоатация, с добри топлоизолиращи, звукоизолиращи и пожароустойчиви характеристики. Подходяща за жилищни сгради, производствени помещения и др.

- минерални плочи, както подсказва името са изградени от естествени материали, с високи  топлоизолационни свойства, хигроскопичност, негоримост и лесен за използване при монтаж. 

- стъклената вата се използва най-вече при дървени конструкции като допълнителна изолация на покрива и осигурява по–добра химертизация от външните атмосферни условия. Притежава добри изолационни свойства.

-екструдирана полистеролна пяна, позната още като  XPS в синьо-зелен цвят притежава високи топлоизолационни свойства, влагоусточивост  на сто процента, с добри пожароустойчиви свойства при необходимост. Подходящ за покриви с ниски и средни натоварвания. 

Любопитно е да отчетем, дълготрайният период на експлоатация /15-20 години/. 

- стиропор, познат с научното наименование ЕPS е с добра топлоизолация и масова употреба за всякакъв вид сгради. Това е по-елементарния вариант на  XPS, но ако е изложен на пряка светлина се намалят експлоатационните му качества, не е пожароустойчив, но има добри показатели за влагоустойчивост. Достъпна цена и лесен за полагане. Не е подходящ за дървени конструции. Живот на експлоатационни свойства около 15 години. 


За да изберете правилната изолация за Вашия покрив, нашите консултанти са на Ваше разположение.  Така например ако подпокривното помещение ще е отопляемо се изчислява  дебелина на изолацията, не по-малка от 10 см. Спазвайки  нормативните изисквания и правилен подбор на изолация се осигурява и по-висок клас енергийна стойност на сградата.

Истината е, че чрез добра изолация ще си решите редица проблеми, при това дълготрайно.


Ако не сте избрали фирма за термоизолация, то можете да сторите това, като позвъните на нашия телефон, който е 0899475737.

Желаем Ви успех!

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737