ads

КАКВО ДА ТЪРСИТЕ ПРИ РЕМОНТ НА ПОКРИВИ, ИЗРАБОТЕНИ ОТ МЕТАЛ


Какво е метална плочка?
Като начало този покривен материал е създаден като евтин заместител на керамичните плочки. Изработена е от поцинкована стоманена ламарина чрез щамповане. Освен това разнообразието от предлагани профили е огромно, така че има избор не само по форма, но и по цвят. Добавяме, че металната плочка е траен материал с дълъг експлоатационен живот. Днес на пазара има боядисани сортове с експлоатационен живот до 25 години и с полимерно покритие, животът на който при правилна инсталация достига половин век.
Що се отнася до размерите - това също е широк диапазон, в който дължината на панелите варира от 0,5 до 6 м, ширината е от 1 до 1,2 м. В този случай в производствения процес се използва лист с дебелина 0,4-1,2 мм.
Важно е този покривен материал да има профилирана форма, оттук и специфичната технология за монтажа му. Тоест полагането се извършва върху рамката, но стъпката на инсталиране на елементите на рамката се определя от стъпката на профилите на самия панел. Обикновено този параметър варира между 300-400 мм.
Причини за дефекти и деформации по металната плочка
Причините за появата на дефекти не са толкова много:
неправилна експлоатация на самата конструкция на покрива;
грешки, които майсторите са направили в процеса на покриване на покрива;
износване на покривен материал : изцяло или частично;
ако не се провеждат превантивни мерки за поддръжка на покрива.
Последните три причини са логично обосновани, тоест не изискват специални обяснения. Що се отнася до първата позиция, тук се взема предвид неправилното почистване на покрива от сняг и лед.

За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737