ads

Екологичен тръстиков покрив



В продължение на много векове тръстиката и сламата са най-достъпните покривни материали. Дори сега в селата можете да намерите къщи, покрити с тръстика. Съществува обаче предварително създадено схващане, че такива покриви са много краткотрайни и непрактични. Всъщност от дълго време съществуват методи за обработка на тръстики, които разширяват работата му. За тръстиковия покрив се използва специално растение, стъблата на което са много здрави и издръжливи. Такава устойчива на влага тръстика се отглежда в специални насаждения. Зрелите тръстикови стъбла са сортирани по размер, здравина, гъвкавост и др. След подходящо лечение със специално съединение, те са безопасни от пожар. Такъв тръстиков покрив има всички огнеустойчиви свойства, присъщи на конвенционалните покриви.
Практическа екзотика
В днешно време покривът с тръстика не е евтино удоволствие, но си заслужава. Дебелината на такъв покрив е около 30 см и това е достатъчно, за да издържи студове до - 30 °. Покривът, покрит с правилно обработена, висококачествена тръстика, ще издържи поне 50 години. Освен безспорната практичност, този дизайн е и много ефективен. Тръстикови покриви могат да се използват за всякакви сгради: като се започне от беседката и завърши с триетажно имение. Съвременните дизайнерски разработки на тръстикови покриви могат да превърнат всеки дом в приказна къща. Такъв покрив не се страхува от дъжд, температура и градушка. Има звукоизолационни свойства: под него винаги е тихо и много уютно. Благодарение на този покрив, къщата винаги ще е хладна през лятото и топла през зимния студ.
Какво има вътре?
Ако решите да направите тръстиков покрив, трябва да поканите специалисти. Полагането на тръстиките отнема около 2-3 седмици. При полагане на покрива тръстиките, те се полагат върху рамка изградена за тях, а гредите - в гроздове, които след това се изтеглят с тел. При инсталиране на тръстиков покрив наклонът му трябва да бъде най-малко 30 °, ако няма прозорци за капандури. Ако са, тогава най-малко 45 °. На места с обилен снеговалеж ъгълът на наклона се увеличава до 50 °.
тръстиковият покрив е един от най-издръжливите. При монтажа му се използват винтове от неръждаема стомана и стоманена тел. С тези материали сноповете тръстика са много висококачествени, прикрепени към рамката. Отгоре се полага още един слой сухи растения - маскира телта и прътите. В резултат на това ще получите отличен водоотблъскващ покрив, издържащ на най-силния вятър.


За Gstroi Viseo

Ако търсите опитна бригада, която да ремонтира Вашият покрив, то тогава сте на правилното място. Позвънете още днес на тел. 0899475737